Viking Line ferry approaching Åland islands.

Luettelo Itämeren lauttaliikenteen harjoittajista

Itämerellä on ainakin 12 matkustaja- ja ajoneuvoliikennettä tarjoavaa lauttayhtiötä. Itämerellä on monia reittejä, ja monet operaattorit palvelevat niitä. Yksi Itämeren ainutlaatuisuus on se, että pienimmät toimijat voivat kilpailla suurimman kanssa joillakin reiteillä.

Katso myös aikaisempi blogikirjoituksemme tästä aiheesta

Viimeksi Päivitetty 2023-06-08

DFDS Seaways


DFDS Seaways, jonka pääkonttori on Kööpenhaminassa, Tanskassa, on hyvämaineinen Itämeren reitteihin erikoistunut risteilyalus. DFDS Seaways, jolla on vahva asema alueella, yhdistää suuret kaupungit vakiintuneiden reittiensä kautta. Matkustajat voivat matkustaa Kööpenhaminan ja Oslon, Frederikshavnin ja Oslon, Karlshamnin ja Klaipėdan, Kielin ja Klaipėdan sekä Tukholman ja Paldiskin välillä. Näiden matkojen helpottamiseksi DFDS Seaways operoi Itämeren reiteille räätälöityjä laivoja. Crown Seaways, Pearl Seaways, Aura Seaways, Luna Seaways, Victoria Seaways, Athena Seaways, Optima Seaways, Sirena Seaways ja Patria Seaways tarjoavat modernit mukavuudet, mukavat hytit sekä valikoiman ruokailu- ja viihdevaihtoehtoja. Samalla kun DFDS Seaways laajentaa toimintaansa Itämeren ulkopuolelle, sen keskittyminen tälle alueelle takaa luotettavan ja nautinnollisen matkakokemuksen niille, jotka tutkivat Itämeren alueen rannikon helmiä ja eloisia kaupunkeja.

Logo

Lue lisää

Eckerö Line


Eckerö Line (ei pidä sekoittaa Eckerölinjeniin) on helsinkiläinen lauttayhtiö. Niiden pääreitit yhdistävät Helsingin Tallinnaan tarjoten suosittuja ja tehokkaita kulkuvälineitä kahden pääkaupungin välillä. Suhteellisen pienestä koosta huolimatta Eckerö Line on edelleen yhtenäinen ja edullinen yhteys Helsingin ja Tallinnan välillä. Helsinki - Tallinna -reitillä liikennöi M/S Finlandia, hyvin varusteltu risteilylautta, joka takaa matkustajille mukavan ja nautinnollisen matkan. Se tarjoaa valikoiman mukavuuksia, kuten mukavia hyttejä, ruokailumahdollisuuksia ja viihdepalveluita. Lisäksi Eckerö Line liikennöi Vuosaari - Muuga -reitillä Finbo Cargo -lautta, joka palvelee erityisesti ajoneuvoilla matkustavia matkustajia. Palvelu mahdollistaa kätevän ajoneuvojen kuljetuksen Helsingin ja Tallinnan välillä välttäen samalla kunkin pääkaupungin vilkasta keskustaa.

Logo

Lue lisää

Eckerö Linjen


Eckerö Linjen (ei pidä sekoittaa Eckerö Linen) on ahvenanmaalainen lauttayhtiö, joka tarjoaa yhden lautan Eckerön (Ahvenanmaa) ja Grisslehamnin (Ruotsi) välillä.

Logo

Lue lisää

Finnlines


Finnlines, italialaisen Grimaldi Groupin tytäryhtiö, on Helsingissä toimiva merkittävä risteilylauttaoperaattori. Monipuolisen laivakannan ansiosta Finnlines tarjoaa Itämeren alueella useita reittejä, jotka yhdistävät eri kohteita. Heidän nykyiset reitit ovat Helsingistä Lyypekkiin (Travemünde), Turusta (Naantali) Tukholmaan (Kapellskär) Ahvenanmaan kautta ja Malmöstä Lyypekkiin (Travemünde). Nämä reitit tarjoavat kätevät ja tehokkaat kulkumahdollisuudet Suomen, Ruotsin, Saksan ja Ahvenanmaan välillä matkustaville matkustajille. Huomionarvoista on, että Finnlines on ainoa yhtiö, joka yhdistää Helsingin Saksaan matkustajalautalla. Finnlines liikennöi näillä reiteillä erilaisia laivoja, mukaan lukien Finnlady, Finnmaid, Finnstar, Finnfellow, Finnswan, Finnpartner, Finntrader, Finnclipper, Finnsirius, Cruise Smeralda ja Europalink. Jokainen alus on varustettu moderneilla mukavuuksilla, mukavilla hyteillä ja laivalla palveluilla miellyttävän ja nautinnollisen matkakokemuksen takaamiseksi.

Logo

Lue lisää

Gotland Alandia Cruises


Gotland Alandia Cruises on Viking Linen ja Gotlandsbolagetin vuonna 2023 alkanut yhteisyritys, joka tarjoaa lauttaliikennettä Ruotsin Gotlannin saaren (Visbyn), Tukholman ja Suomen Ahvenanmaan välillä. Yhtiö operoi Birka Gotlandia, hyvin varusteltua risteilylautta, joka tarjoaa matkustajille mukavan ja nautinnollisen matkakokemuksen.

Lue lisää

Polferries


Polferries on valtion omistama puolalainen lauttayhtiö, joka liikennöi matkustajalauttoja Itämerellä. Polferries liikennöi reittejä Puolan ja Ruotsin välillä, mukaan lukien Świnoujście - Ystad ja Gdańsk Nynäshamniin. Nämä reitit tarjoavat kätevät kuljetusmahdollisuudet Puolan ja Ruotsin välillä matkustaville matkustajille. Polferries operoi näillä reiteillä laivastoja, mukaan lukien Baltivia, Cracovia, Mazovia ja Skania. Nämä alukset tarjoavat mukavia hyttejä, ruokailumahdollisuuksia ja viihdepalveluita miellyttävän ja nautinnollisen matkakokemuksen takaamiseksi.

Logo

Lue lisää

St. Peter Line


St. Peter Line liikennöi aiemmin ympyräreittiä Itämeren läpi, ja se yhdisti Suomen (Helsingin) Venäjään (Pietari) ja oli yksi harvoista vaihtoehdoista viisumivapaalle pääsylle (72 tuntia) Venäjälle Euroopasta. Vuodesta 2021 alkaen yritys lopetti toimintansa.

Logo

Lue lisää

Stena Line


Stena Line on tunnettu risteilylauttaoperaattori, jonka pääkonttori on Göteborgissa, Ruotsissa. Itämerellä vahvasti läsnä oleva Stena Line liikennöi useita reittejä, jotka yhdistävät alueen eri kohteisiin. Heidän nykyiset Itämeren reitit sisältävät Frederikshavnista Göteborgiin, Tukholmasta (Nynäshamnista) Ventspilsiin, Hangosta Tukholmaan, Grenaasta Halmstadiin, Kielistä Göteborgiin, Karlskronasta Gdyniaan, Trelleborgista Rostockiin ja Lyypekkiin (Travemünde) Liepājaan. Nämä reitit tarjoavat matkustajille kätevät kulkumahdollisuudet tutustua Itämeren alueeseen. Vaikka Stena Line liikennöi Itämeren ulkopuolella, heidän keskittymisensä tälle alueelle mahdollistaa luotettavan ja tehokkaan lauttapalvelun, joka yhdistää matkustajat haluamiinsa kohteisiin kätevästi ja mukavasti.

Logo

Lue lisää

TT-Line


TT-Line on merkittävä toimija eteläisellä Itämerellä, joka yhdistää Saksan Puolaan, Liettuaan ja Ruotsiin suurilla taajuuksilla.

Logo

Lue lisää

Tallink Silja


Tallink-Silja on Itämeren merkittävä risteilyalusta, joka tarjoaa laajan valikoiman reittejä Tukholman, Tallinnan, Turun ja Helsingin välillä ja pysähdyksiä matkan varrella Ahvenanmaalla. Matkustajat voivat nauttia luonnonkauniista matkoista samalla kun he tutkivat näitä eloisia kohteita. Tallink-Siljan nykyiseen laivastoon kuuluvat Star, Megastar, Silja Europa, Silja Symphony, Silja Serenade, Galaxy, Baltic Princess, Romantika, Isabelle, Baltic Queen, Victoria I, Sailor, Regal Star, Sea Wind ja MyStar. Nämä alukset tarjoavat matkustajille mukavan majoituksen, ruokailumahdollisuudet, viihdepalvelut ja ikimuistoisen matkakokemuksen. Vaikka Tallink-Silja ei aina ole budjettiystävällisin vaihtoehto, lisäkustannus on usein kannattavaa ottaen huomioon niiden tarjoama laadukas palvelu ja mukavuudet. Matkustajat voivat odottaa luotettavia ja nautinnollisia lauttapalveluja, joten Tallink-Silja on ensisijainen valinta Itämeren ylityksiin.

Logo

Lue lisää

Viking Line


Viking Line on tunnettu risteilylauttayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla. Ne tarjoavat erilaisia reittejä Itämeren alueella yhdistäen Tukholman, Tallinnan, Turun ja Helsingin, usein pysähtyen Ahvenanmaalla. Näillä reiteillä liikennöivät heidän aluksensa, mukaan lukien Viking Cinderella, Viking Grace, Gabriella, Viking XPRS ja uusi lisäys, Viking Glory. Nämä alukset tarjoavat matkustajille mukavat hytit, ruokailumahdollisuudet, viihdepalvelut ja miellyttävän matkakokemuksen. Viking Line on tunnustettu sitoutumisestaan laadukkaaseen palveluun ja nautinnollisiin matkoihin. Viking Line tarjoaa kätevät ja luotettavat lauttapalvelut, joiden avulla matkustajat voivat tutustua upeaan Itämeren alueeseen helposti ja mukavasti.

Logo

Lue lisää

Wasaline


Wasalinen liikennöi maailman pohjoisin matkustajalautta, joka yhdistää Suomen Vaasan Uumajaan Ruotsissa. Ne tarjoavat ainutlaatuisen laivavalikoiman muihin Baltian lauttayhtiöihin verrattuna ja voivat olla hyvä valinta yhdistämään Keski-Suomen Ruotsiin.

Logo

Lue lisää

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää