Lautat ja risteilyt Saksan ja Ruotsin välillä

Saksasta ja Ruotsista on hyvät matkustaja- ja rahtilauttojen yhteydet. Saksan ja Ruotsin välillä on vähintään neljä säännöllistä lauttareittiä. Saksassa lautat lähtevät Kielin, Lyypekin (Travemünde) ja Rostockin satamista. Ruotsissa lautat lähtevät Göteborgista, Malmöstä ja Trelleborgista. Lautalla matkustaminen Saksasta Ruotsiin voi olla nopeampi ja kätevämpi tapa kuin ajaa Tanskan kautta. Monet lautat tarjoavat yövuoroja, mikä tekee siitä erittäin kätevän.

Monet lautat yhdistävät Pohjois-Saksan Etelä-Ruotsiin.
Monet lautat yhdistävät Pohjois-Saksan Etelä-Ruotsiin.

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 4+ (katso alta)
Tärkeimmät lauttaoperaattorit 3 - Stena Line, Finnlines, TT-Line (Katso alempaa)
Ylitykset päivässä 16+

Lauttareitit

Reitti Merkintä
Rostockista Trelleborgiin Yksi suosituimmista reiteistä Saksan ja Ruotsin välillä. Stena Linen ja TT-Linen välillä on useita lähtöjä pitkin päivää ja yön yli.
Kielistä Göteborgiin Kapea reitti, joka yhdistää Kielin Ruotsin toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Stena Line liikennöi tällä reitillä päivittäin yöpyvällä lautalla. Ruuhka-aikoina reitille voidaan lisätä toinen lautta, joka antaa kaksi lähtöä päivässä kumpaankin suuntaan.
Lyypekki/Travemünde - Malmö Finnlines yhdistää Lyypekin (Travemünden satama) Malmöön 2-3 lähtöä päivässä kumpaankin suuntaan. Reitti on erittäin keskittynyt rahdinkuljettajiin, mutta myös tavalliset matkustajat ovat tervetulleita. Malmö sijaitsee aivan Juutinrauman sillan toisella puolella Kööpenhaminasta.
Lyypekki/Travemünde Trelleborgiin Liikennöi TT-Line useita päivittäisiä lähtöjä.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Tärkeimmät lauttaliikenteen harjoittajat Saksan ja Ruotsin välillä ovat Stena Line, Finnlines ja TT-Line. Laivakokemus voi vaihdella suuresti riippuen tietystä reitistä, vuodenajasta ja laivasta. Yleisesti ottaen Suomen ja Ruotsin väliset lauttareitit ovat hyödyllisempiä verrattuna muihin Itämeren reitteihin.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää