Lautat ja risteilyt Latvian ja Ruotsin välillä

Rikkaasta merenkulun historiasta huolimatta Latvian ja Ruotsin välillä on tällä hetkellä vain yksi lautta. Latvian Ventspilsistä kulkee 2-3 kertaa päivässä lautta Ruotsin Nynäshamniin. Ventspils on noin 170 km (100 mailia) länteen Latvian pääkaupungista Riikasta. Ruotsissa Nynäshamn on suoraan Tukholman eteläpuolella, noin 50 km päässä. Lautta liikennöi 2-3 kertaa päivässä ja yön yli lähtö aina saatavilla. Jos matkustat Latvian ja Ruotsin välillä autolla tai jalan, tämä lautta on todennäköisesti ainoa mahdollisuus.

Kartta, joka näyttää nykyiset lautat Latvian ja Ruotsin välillä
Kartta, joka näyttää nykyiset lautat Latvian ja Ruotsin välillä

Vaihtoehtoiset lauttareitit

Vuodesta 2024 lähtien ainoat muut vaihtoehdot päästä Latviasta Ruotsiin autolla olisi matkustaa Klaipedian kautta Liettuan Karlshamniin Ruotsiin tai ajaa Tallinnaan tai Paldiskiin (Viro) ja matkustaa sieltä Tukholmaan. Latvian pääkaupungin Riian ja Tukholman välillä on ollut lauttoja aiemmin, mutta tällä hetkellä niitä ei ole.

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 1 (katso alla)
Tärkeimmät lauttaoperaattorit 1 - Stena Line (Katso alempaa)
Ylitykset päivässä 1-2 ylitystä päivässä kumpaankin suuntaan

Lauttareitit

Reitti Merkintä
Ventspils - Nynäshamn (lähellä Tukholmaa) Ainoa nykyinen lauttareitti Latvian ja Ruotsin välillä. Stena Linen liikennöi 2-3 lähtöä päivässä kumpaankin suuntaan vuodenajasta riippuen. Nynäshamn sijaitsee noin 50 km Tukholmasta etelään.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Stena Line on ainoa lauttojen operaattori Latviasta. Stena Line on suuri lauttayhtiö, jolla on valtava vaihtelu laivoissa ja laivoissa. Sinulla ei ole niin paljon aktiviteetteja, kuten lauttaliikennettä Suomesta ja Virosta, mutta se sopii silti.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää