Lautat ja risteilyt Ruotsin ja Viron välillä

Tukholman alueelta kulkee säännöllisiä matkustaja- ja rahtilauttoja Viron Tallinnan ja Paldiskin satamiin. Lautat Tukholmasta lähtevät kaupungin keskustasta sekä läheisestä Kapellskärin satamasta. Kapellskär on noin 90 kilometriä itse Tukholmasta pohjoiseen. Kaikki Paldiskin lautat vaativat ajoneuvon (ajoneuvoksi katsotaan myös pyörä). Ajoneuvottomille matkustajille on Tallink-Siljan operoima vaihtoehto Tukholman keskustasta suoraan Tallinnaan. Muut lauttayhtiöt ovat tarjonneet reittiä Tukholmasta Tallinnaan kausiluontoisesti (kuten Viking Line), vaikka tällä hetkellä Tallink-Silja on ainoa vaihtoehto.

Tallinnasta ja Paldiskista on useita reittejä Tukholman alueelle Ruotsissa.
Tallinnasta ja Paldiskista on useita reittejä Tukholman alueelle Ruotsissa.

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 2 - Katso alla
Tärkeimmät lauttaoperaattorit DFDS ja Tallink-Silja
Ylitykset päivässä 3

Lauttareitit

Reitti Merkintä Varaustiedot
Kapellskär Paldiskiin Liikennöivät DFDS ja Tallink-Silja kuorma-autoille ja matkustajille ajoneuvoilla. Tämä lauttareitti on kätevä autolla matkustaville, sillä Paldiskin ja Kapellskärin kaupungit sijaitsevat Tallinnan ja Tukholman ulkopuolella.
Tukholmasta Tallinnaan Tallink-Siljan ja satunnaisesti Viking Linen liikennöi ympäri vuoden, myös kausikysynnän mukaan. Lautat Tukholmasta Tallinnaan pysähtyvät yleensä lyhyesti Ahvenanmaalla. Tätä kirjoittaessa tämä lautta liikennöi joka toinen päivä, vaikka kesällä vuoroväli on yleensä päivittäin.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Tulet huomaamaan, että lauttavaihtoehdot Tallinnasta ja Tukholmasta ovat matkustajan näkökulmasta mukavimpia. Kuitenkin riippuen siitä, mitä etsit (kuten kuorma-autonkuljettajat), Paldiskista ja Kapellskäristä lähtevät rahtilautat voivat olla parempia.

UKK

Kuinka monta lauttaa on Ruotsin ja Viron välillä?

Ruotsin ja Viron välillä on kaksi pääreittiä: Tukholmasta Tallinnaan ja Kapellskäristä Paldiskiin. Sekä Kapellskär että Paldiski ovat hyvin lähellä Tukholman ja Tallinnan pääkaupunkeja.

Onko Tukholmasta Tallinnaan lautta?

Tukholmasta Tallinnaan liikennöi tällä hetkellä yksi lautta suoraan Tallink-Siljan liikenteestä. Muut operaattorit, kuten Viking Line, tarjoavat tätä reittiä ajoittain.

Mitkä lauttayhtiöt menevät Virosta Ruotsiin?

Virosta Ruotsiin liikennöi tällä hetkellä kaksi lauttayhtiötä: DFDS ja Tallink-Silja.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää