Lautat ja risteilyt Suomen ja Viron välillä

Monet lautat ylittävät Itämeren Suomen ja Viron välillä, mikä tekee siitä yhden maailman vilkkaimmista merialueista. Helsingin Tallinnaan yhdistävä pääreitti on yksi Itämeren suurimmista ja varmasti suurin maiden välillä. Myös Tallinnan ja Maarianhaminan (Ahvenanmaa) välillä on mahdollista ylittää. Suomen ja Viron välillä liikennöi tällä hetkellä kolme lauttayhtiötä, joista jokainen tarjoaa matkustajalle jotain erilaista.

Tärkeimmät lauttareitit Suomen (yllä) ja Viron (alla) välillä. Tämä Itämeren alue on yksi maailman vilkkaimmista, ja molempien pääkaupunkien välillä kulkee paljon matkustajalauttaliikennettä.
Tärkeimmät lauttareitit Suomen (yllä) ja Viron (alla) välillä. Tämä Itämeren alue on yksi maailman vilkkaimmista, ja molempien pääkaupunkien välillä kulkee paljon matkustajalauttaliikennettä.

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 2 (katso alla)
Tärkeimmät lauttaoperaattorit 3 - Viking Line, Tallink Silja, Eckerö Line (Katso alempaa)
Ylitykset päivässä 20+

Lauttareitit

Ylivoimaisesti suosituin reitti Suomesta Viroon yhdistää pääkaupungit Helsingin ja Tallinnan. Yleensä on käytännöllisempää matkustaa lautalla kuin lentää Suomen ja Viron välillä, ja vaihtoehtoja on monia.

Reitti Merkintä
Maarianhaminasta ja Långnäsistä Tallinnaan Tallinnasta pääsee Ahvenanmaalle lautoilla Tukholmaan. Lautat Tukholmaan pysähtyvät Ahvenanmaalla ennen kuin jatkavat Tukholmaan. Jos lautta pysähtyy päivällä, se on Maarianhaminassa, muuten Långnäsiä käytetään illalla. Tallink-Silja ja Viking Line liikennöivät näillä lautoilla harvoin, suuresti vuodenajasta riippuen.
Helsingistä Tallinnaan Itämeren suosituin lauttareitti, joka lähtee kesällä lähes tunnin välein. Liikennöivät Viking Line, Tallink-Silja ja Eckerö Line.
Helsinki (Vuosaari) Tallinnaan (Muuga) - Vain rahti Autolla matkustaessa on mahdollista matkustaa erillisistä rahtisatamista Helsingissä ja Tallinnassa, jolloin kuljettajat voivat ohittaa kaupunkien keskustat. Näitä vain rahtilauttoja liikennöivät Tallink-Silja ja Eckerö Line (markkinoitu nimellä Finbo Cargo).
Hangosta PaldiskiinLopetettu Aiemmin DFDS Seaways liikennöi rahtiliikenteessä, mutta se on lopetettu vuodesta 2022.
Näkymä Tallinnan keskustaan sen suurimmasta matkustajasatamasta.
Näkymä Tallinnan keskustaan sen suurimmasta matkustajasatamasta.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Suomen ja Viron välillä on varsin suuria lauttaliikenteen harjoittajia. Siellä on jokaiselle jotakin. Jalkamatkustajille sopivat Eckerö Line, Viking Line ja Tallink Silja isoilla moderneilla laivoilla. Kokemuksemme mukaan Eckerö Linella on yleensä edullisimmat päivä- tai edellispäivähinnat, vaikka tarjouksia löytyy miltä tahansa operaattorilta. Jos matkustat usein Suomen ja Viron välillä, voit liittyä kunkin operaattorin kanta-asiakaskerhon jäseneksi ja saada usein naurettavan edullisia lippuja (esim. 1 eur menopaluu).

Rahdinkuljettajille ja ajoneuvoilla matkustaville DFDS-risteys Hangon ja Paldiskin välillä voi olla parempi, koska ne ovat melko pieniä kaupunkeja ja siellä on vähemmän ruuhkaa ja turistiliikennettä. Myös Helsingistä Vuosaaresta Tallink-Silja ja Eckerö Line (Finbo Cargo) tarjoavat rahtilautta Tallinnan Muugan satamaan. Nämä satamat ovat kaupungin keskustan ulkopuolella, ja niihin on helpompi päästä kuin keskussatamiin.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää