Lautat ja risteilyt Suomen ja Ruotsin välillä

Suomesta Ruotsiin on useita lauttavaihtoehtoja. Näillä kahdella maalla on hyvät yhteydet Itämereen. Liikenne kulkee pääsääntöisesti Helsingistä ja Turusta Tukholman suuntaan, ja lautat pysähtyvät hetkeksi Ahvenanmaalla, Suomen autonomisessa saaristossa. Myös Pohjanlahden yli on yhteys, joka yhdistää Vaasan Suomessa Uumajaan Ruotsissa. Näitä reittejä operoivat Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline ja Finnlines. Tämän reitin lautat, kuten suuressa osassa Itämerta, ovat todellisuudessa enemmän kuin risteilyaluksia.

Tärkeimmät lauttareitit oikealla Suomen ja vasemmalla Ruotsin välillä. Tällä Itämeren alueella matkustataan usein.
Tärkeimmät lauttareitit oikealla Suomen ja vasemmalla Ruotsin välillä. Tällä Itämeren alueella matkustataan usein.

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 5+ (Katso alempaa)
Tärkeimmät lauttaoperaattorit 4 - Viking Line, Tallink Silja, Eckerö Linjen, Wasaline (Katso alempaa)
Ylitykset päivässä 15+

Lauttareitit

Reitti Merkintä
Helsingistä Tukholmaan Ahvenanmaan kautta Helsingin ja Tukholman välillä liikennöi päivittäin kaksi lauttaa kumpaankin suuntaan Tallink-Siljan ja Viking Linen operoimana. Jokainen pysähtyy Ahvenanmaalla muutaman minuutin ajan keskellä yötä ja kumpikin lähtee Helsingistä illalla ja saapuu Tukholmaan seuraavana aamuna.
Turusta Tukholmaan Ahvenanmaan kautta Turusta Tukholmaan kulkee Ahvenanmaan kautta päivittäin useita lauttoja. Tätä reittiä liikennöivät Viking Line ja Tallink-Silja ja Naantalista (hyvin Turun läheltä) Finnlines.
Vaasasta Uumajaan Maailman pohjoisinta lauttaliikennettä liikennöi Wasaline, joka yhdistää Vaasan Suomen Uumajaan Pohjanlahden yli.
Eckeröstä Grisslehamniin/grisslehamniin Liikennöi Eckerölinjen, sen ainoa reitti
Långnäs/Maarianhamina Tukholmaan/Tukholmasta Ahvenanmaan isommat ja tiheämmin liikennöivät lauttayhtiöt laiturivat Långnäsin ja Maarianhaminan satamiin. Näistä satamista pääset lautoilla moniin Tukholman lähellä sijaitseviin paikkoihin, kuten Kapellskär, Stadsgården ja Värtahamnen.
Lautat Ruotsiin ja Manner-Suomeen lähtevät Maarianhaminan, Eckerön ja Långnäsin satamista. Huomaa Ahvenanmaan sisäisiä lauttoja ei näytetä.
Lautat Ruotsiin ja Manner-Suomeen lähtevät Maarianhaminan, Eckerön ja Långnäsin satamista. Huomaa Ahvenanmaan sisäisiä lauttoja ei näytetä.
Lähtö Tukholmasta lautalla.
Lähtö Tukholmasta lautalla.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Suomen ja Ruotsin väliltä löytyy isompia lauttayhtiöitä isoilla laivoilla. Helsingin ja Tukholman sekä Turun ja Tukholman välillä liikennöivät veneet ovat Itämeren suurimpia matkustaja-aluksia. Viking Line ja Tallink Silja ovat alan edelläkävijöitä, mutta myös muilla toimijoilla – Wasaline, Eckerölinjen ja Finnlines – on omat etunsa.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää