Tallinnan lauttasatamat ja terminaalit

Viimeksi Päivitetty


Tallinna on tärkeä Itämeren matkustajalauttaliikenteen solmukohta. Monet lautat liikennöivät Tallinnasta, mukaan lukien Eckerö Line, St Peter Line, Tallink Silja ja Viking Line. Lisäksi Tallinnassa käy vuosittain useita risteilyaluksia. Tallinna on Helsinkiin tai Tukholmaan verrattuna pienempi kaupunki ja sen matkustajalauttasatamat sijaitsevat lähellä kaupungin keskustaa. Lautat ovat tärkeä osa Tallinnan taloutta ja monien ihmisten arkea.

Kuinka monta lauttasatamaa on Tallinnassa?

Matkustaja- ja ajoneuvolauttaliikenteelle Tallinnassa ja sen ympäristössä on kolme tärkeää satamaa: Vanha kaupungin satama, Muugan satama ja Paldiski. Paldiskin satama ei ole aivan Tallinnassa, mutta aiomme ottaa sen mukaan, koska se liittyy läheisesti.

Paldiskin satama on noin 45 km Tallinnasta länteen ja Muuga noin 16 km itään.
Paldiskin satama on noin 45 km Tallinnasta länteen ja Muuga noin 16 km itään.

Tallinnan vanhan kaupungin satama

Tallinnan vanhassa satamassa on kaksi terminaalia lauttamatkustajille, terminaali-A ja terminaali-D. Jos saavut Helsingistä, Tukholmasta tai Pietarista, lautasi saapuu ja lähtee todennäköisesti Vanhankaupungin satamasta.

Vanhankaupungin satama - Terminaali-A

Terminaali-A liikennöi Viking Linen lautat Helsingistä, Eckerö Linen (Suomi) Helsingistä sekä St. Peter Linen Pietarista. Huomaa, että St. Peter Line on ollut poissa toiminnasta koronaviruksen alkamisesta lähtien.

Vanhankaupungin satama - Terminaali-D

D-terminaalissa on kaikki Tallink-Siljan laivat. Tallink on tällä hetkellä Tallinnan suurin lauttayhtiö, jolla on lautat vanhasta satamasta Helsinkiin ja Tukholmaan.

Kuinka lähellä Tallinnan vanhankaupungin satama on kaupungin keskustaa ja vanhaa kaupunkia?

Old City Harbour on noin 1 km päässä vanhastakaupungista ja kaupungin keskustasta. Vanhankaupungin satamasta vanhaankaupunkiin tai keskustaan on 15-20 minuutin kävelymatka. Jos sinulla on paljon laukkuja tai et halua kävellä, saatavilla on julkisia busseja, jotka pysähtyvät kunkin terminaalin ulkopuolella. Saatavilla on myös monia takseja. Provinkki: taksisovellukset, kuten Bolt ja Uber, toimivat myös Tallinnassa.

Kuinka kaukana terminaali-D on terminaalista A Tallinnassa?

Pääset terminaalista A terminaaliin D noin 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Kuinka kaukana on Old City Harbor -lentokenttä Tallinnassa?

Tallinnan lentokenttä (TLL) on noin 6 km:n päässä Old City Harborista. Taksi on paras, mutta voit myös mennä suoraan raitiovaunulla terminaalista D lentokentälle.

Tallinnassa Vanhan kaupungin sataman terminaali-D ja terminaali-A ovat molemmat 15-20 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.
Tallinnassa Vanhan kaupungin sataman terminaali-D ja terminaali-A ovat molemmat 15-20 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

Muugan satama

Tallinnan Muugan satama on tavarasatama, joka sijaitsee noin 16 km:n (10 mailia) päässä Tallinnan keskustasta. Tallink-Silja (Sea Wind) ja Eckerö Linen (Finbo Cargo) liikennöivät lautat Helsinkiin (Vuosaaren satama). Nämä lautat ovat käytettävissä vain ajoneuvoilla matkustaville matkustajille (jalkamatkustajat eivät ole sallittuja). Suosittelemme näitä lauttoja usein ajoneuvo- tai kuorma-autonkuljettajille, koska he välttävät Tallinnan ja Helsingin vilkkaat keskustat.

Muugan satama on noin 16 km päässä Tallinnan keskustasta.
Muugan satama on noin 16 km päässä Tallinnan keskustasta.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää