Tukholman lauttasatamat ja terminaalit

Viimeksi Päivitetty


Tukholma on matkustajalauttaliikenteen keskus Itämerellä, ja lautat lähtevät suurella taajuudella monista satamista moniin paikkoihin Ruotsissa ja koko Itämerellä. Tukholmassa on erityisen tärkeää ottaa huomioon lauttasi lähtöpaikka, koska se voi olla lähellä keskustaa ja 100 kilometrin päässä. Huolimatta monista satamista suurella alueella on yleensä mahdollista järjestää bussiyhteys Tukholman keskustasta lauttaoperaattorin kanssa sekä julkisen liikenteen vaihtoehdot.

Seuraavat kuusi satamaa tarjoavat säännöllisen matkustaja- ja ajoneuvolautaliikenteen Tukholmassa pohjoisesta etelään:

  • Grisslehamn - pieni kaupunki, joka sijaitsee noin 100 km päässä Tukholmasta
  • Kapellskär - pieni kaupunki, joka sijaitsee noin 80 km päässä Tukholmasta
  • Värtahamnen - Keskusta
  • Frihamnen - Keskusta
  • Stadsgården - Keskusta
  • Nynäshamn - pieni kaupunki, joka sijaitsee noin 60 km Tukholman eteläpuolella

Mennään siihen.

Map of Stockholm County with Stockholm's passenger ferry ports marked
Tukholman läänin kartta, johon on merkitty Tukholman matkustajalauttasatamat.

Grisslehamn

Grisslehamn on pieni kaupunki Tukholman läänin pohjoisosassa. Grisslehamn on yli 100 km Tukholman keskustasta pohjoiseen, joten se on kauimpana Tukholman kanssa ryhmitelty matkustajasatama. Eckerö Linjen liikennöi päivittäin lautalla Grisslehamnin ja Eckerön välillä Ahvenanmaalla.

Eckerö Linjen tarjoaa bussiyhteyden, joka yhdistää Grisslehamnin Tukholmaan, Norrtäljeen ja Uppsalaan lähtöaikojen mukaisesti.

Kapellskär

Kapellskär sijaitsee yli 80 km Tukholman keskustasta pohjoiseen. Finnlines kutsuu tänne satamaan, kun heidän aluksensa lähtevät Turkuun (Naantali) Ahvenanmaan kautta. Viking Linella on myös joitain toimintoja täältä, myös Ahvenanmaalle. Viroon Paldiskiin on myös mahdollista päästä DFDS: n avulla.

Tarjolla on useita väyläyhteyksiä.

Map of Stockholm city center with Värtahamnen, Frihamnen, and Stadsgården ports marked.
Map of Stockholm city center with Värtahamnen, Frihamnen, and Stadsgården ports marked.

Värtahamnen

Värtahamnen on Tukholman Tallink-Siljan pääsatama, jonka laivat lähtevät Helsinkiin, Turkuun, Ahvenanmaalle, Riiaan ja Tallinnaan. Tallink-Siljasta on saatavilla bussikuljetuksia, jotka kulkevat suoraan keskustaan, muuten menevät paikallisbussilla tai kävelevät 500 metriä Gärdet-metroasemalle, joka yhdistää sinut nopeasti keskustaan. Huomaa myös, että satoja, ellei tuhansia ihmisiä menee bussille ja metrolle, kun alus saapuu, joten voi olla hyödyllistä saada lippu etukäteen ja suunnitella reitti.

Frihamnen

Frihamnen on melko lähellä Värtahamnenia, ja se on Tukholman satama St. Peter Linelle (alukset Helsinkiin ja eteenpäin Pietariin) sekä suuri osa risteilyaluksista, jotka vierailevat Tukholmassa ympäri vuoden. Samoin kuin Värtahamnenissa, saatavilla on yhteysbusseja sekä metro-vaihtoehto.

Stadsgården

Stadsgården on lähin matkustajalauttasatama Gamla Stanille, Tukholman vanhaankaupunkiin. Viking Line toimii täältä, ja alukset lähtevät Ahvenanmaalle, Turkuun ja Helsinkiin. Saatavilla ovat paikalliset bussit, samoin kuin Viking Linen kanssa liikennöivät siirtobussit. Satama sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Gamla Stanista ja 45 minuutin päässä T-Centralenista.

Stadsgårdeniin ei ole kätevää metroyhteyttä, joten bussi tai jalka on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto. Suunnittele ennakkoon!

Departing Stockholm aboard a ferry from Stadsgården port.
Departing Stockholm aboard a ferry from Stadsgården port.

Nynäshamn

Nynäshamn sijaitsee 60 km Tukholman eteläpuolella. Monet risteilyalukset telakoituvat Nynäshamnissa, kun he vierailevat Tukholmassa, samoin kuin Stena Line (yhteydet Latviaan, Ventspilsiin) ja Destination Gotland Ferries (yhteyksillä Gotlantiin).

Kuten muutkin satamat, operaattorit tarjoavat ja järjestävät bussikuljetukset vastaamaan lautan saapumis- ja lähtöaikatauluja. Nynäshamnilla on myös kevyt rautatieasema, jolla pääset Tukholmaan noin tunnissa.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää