Mitä tehdä päivän Tukholmassa

Viimeksi Päivitetty


Näkymä

Lautat Tukholmaan

Miksi käydä Tukholmassa?

Tukholma on Ruotsin pääkaupunki ja sijaitsee Milaren -järven ja Itämeren yhdistävien kanavien varrella. Kaupungissa on 14 saarta, minkä vuoksi Tukholmaa kutsutaan usein "pohjoisen Venetsiaksi".

Nykyään se on kaunis, hyvin hoidettu kaupunki, jossa on valtava määrä museoita, kirkkoja, linnoja ja historiallisia paikkoja, joissa voit viettää viikkoja. Siksi, jos olet Tukholmassa lyhyelle vierailulle, on tärkeää suunnitella etukäteen, jotta voit hyödyntää rajallista aikaa.

Tässä artikkelissa tarjoamme sinulle suunnitelman siitä, miten voit parhaiten viettää päiväretken Tukholmassa.


Saapuminen kaupungin keskustaan

Stadsgardenin satama: Jos tulet lautalla Stadsgardenin sataman kautta, voit ottaa bussin numero 2 tai busseja 401, 413, 443, 445, 474 kaupungin keskustaan ostamalla päivittäisen julkisen liikenteen lipun.

Värtahamnenin satama: Jos tulet lautalla Vartahamnenin sataman kautta, voit ottaa raitiovaunun numero 13 kaupungin keskustaan ostamalla päivittäisen julkisen liikenteen lipun.


Tutustu kaupunkiin


Kungsträdgården -aukio

Voit aloittaa kaupungin tutustumisen Kungsträdgården -aukiolta. Aukion vieressä on puisto, jossa festivaaleja, näyttelyitä ja kirpputoreja järjestetään ympäri vuoden.


Kaupungintalo

Sitten voit kävellä kaupungintalolle, joka on yksi Tukholman kuuluisimmista rakennuksista. Nykyään rakennusta käyttävät kaupunginvaltuusto ja kaupungin keskushallinto. Täällä järjestetään myös juhlia Nobel -palkinnon voittajien kunniaksi yhdessä avioliiton rekisteröinnin kanssa.


Riddarholmenin saari ja Stadsholmenin saari

Riddarholmenin saari ja Stadsholmenin saari muodostavat Tukholman historiallisen keskustan, jossa tuomioistuimet ja viranomaiset sijaitsevat. Riddarholmenin kirkko nousee Riddarholmenin saaren yläpuolelle. Se on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista ja Ruotsin kuninkaiden hauta. Saarelta Riddarholmsbrunnin sillan kautta pääset Gamla Staniin (vanhaankaupunkiin), joka on säilyttänyt keskiajan ulkonäön ja hengen. Kuninkaanlinna ja Nobel -museo sijaitsevat täällä. Kuninkaanlinna on Ruotsin kuninkaan nykyinen asuinpaikka. Palatsissa on useita museoita, jotka esittävät Ruotsin kuninkaiden aarteita.


Djurgarden - "Museosaari"

Vaihtoehtoisena vapaa -ajan aktiviteettina Tukholmassa voit mennä lautalla Tukholman Skeppsbron -rantakadulta Djurgardenin saarelle, jonka ruotsalaiset kutsuvat museosaareksi. Täällä on erilaisia museoita: kasvitieteilijöitä, ABBA -bändimuseo, upea museo Junibacken Carlsonin ja Muumien kanssa. Pohjoisessa museossa on kokoelma, joka esittelee Skandinavian erityispiirteet.

Tukholman metro

On myös syytä mainita Tukholman metro, joka on yksi maailman kauneimmista metroista ja jota voidaan perustellusti kutsua erilliseksi vetovoimaksi Tukholmassa. Älä missaa matkaa maailman pisin taidegalleria - kuten Tukholman metroa usein kutsutaan.


Ruoka

Tukholma on kallis kaupunki, ja sama koskee tietysti myös ruokaa. On olemassa useita vaihtoehtoja, joissa voit säästää rahaa ja syödä herkullisesti. Ensinnäkin on tarjolla liikelounaita, joita on saatavilla lähes kaikissa Tukholman ravintoloissa. Liikelounaat on merkitty ruokalistalle Dagens rättiksi tai Dagensin lounaaksi, ja ne ovat yleensä avoinna klo 11-14. Toinen edullinen vaihtoehto on kotiruokaa kirkon kahviloissa. Valikossa on laaja valikoima liha-, kala- ja kasvisruokia. Toinen vaihtoehto maukkaalle ja edulliselle ruoalle Tukholmassa on Ruotsin sisämarkkinat. Jotkut suosituimmista ovat Söderhallarna, Hötorgshallen ja Östermalms Saluhall ruokagalleriat. Nämä ovat ruotsalaisten suosikkipaikkoja ostaa tuoretta ruokaa ja maukkaita välipaloja.

Toivotamme sinulle miellyttävää matkaa ja toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua suunnittelemaan vierailusi Tukholmassa. Jos et yhtäkkiä ehtinyt suunnitella huolella Tukholman -vierailuasi, kaupungin matkailukeskukset auttavat sinua löytämään suunnan. Keskusten henkilökunta kertoo sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot, kuten museoiden aukioloajat, metrolla kulkemisen ja kaupungin kartat. Kiitos ja hyvää purjehdusta!

Lautat Tukholmaan
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää