Nopein lautta Turusta Tukholmaan

Viimeksi Päivitetty


Turku ja Ruotsin pääkaupunki Tukholma ovat vain noin 250 km päässä Itämerestä. Näiden kahden kaupungin välinen venytys on melkein koko saaristo, jossa Ahvenanmaa istuu. Turun ja Tukholman välinen lautta tekee upean matkan, koska saaristo on yksi Itämeren kauneimmista alueista. Lauttamatka on järkevä myös kuljettajille, jotka matkustavat Suomen ja Ruotsin välillä, koska se säästää huomattavasti aikaa. Turusta voit nukkua ja herätä Tukholmassa, kun taas Pohjanlahden ympäri ajaminen on noin 1800 km.

Turku ja Tukholma on erotettu 250 km saaristosta.
Turku ja Tukholma on erotettu 250 km saaristosta.

Noin tunnilla Finnlinesin kaksi kertaa päivässä lähtevät nopeimmat lennot Naantalin (Turku) ja Kapellskärin (Tukholma) välillä. Nopein on tietysti erilainen jalankulkijoille kuin ajoneuvoilla. Jos yrität mennä Tukholman keskustaan ilman ajoneuvoa, kannattaa tarkistaa Viking Line tai Tallink Silja. Jos lopullinen määränpääsi ei kuitenkaan ole Tukholman keskusta, voi olla järkevämpää mennä Finnlinesin kanssa, koska lastaus / purku Tukholmasta ei ole ongelma johtuen sataman sijainnista keskustan ulkopuolella.

Tukholman satamat

Tukholmassa on vähintään viisi erilaista satamaa lauttaliikenteelle. Turun ja Tukholman välisillä matkustajalauttareiteillä käytetään tällä hetkellä vain kolmea. Hieman Tukholman pohjoispuolella on Kapellskär, jota Finnlines käyttää. Kaupungin sisällä on myös Viking Linen käyttämä Stadsgården ja Tallink-Siljan käyttämä Värtahamnen.

Turun satamat

Turussa itsessään on yksi satama matkustajalauttaliikenteelle, mutta läheinen Naantalin kaupunki, vain 14 km: n päässä, saa myös lauttaliikennettä. FerryScanilla lisätään Naantali Turun hakuun, koska se on pääosin yhteydessä Turkuun, ja säännölliset bussiyhteydet keskustaan.

Vaihtoehto 1: Finnlines - Finnswan + Finnfellow

Operaattori Logo
Kesto 8-9 tuntia
Lähdöt päivässä 2
Turun satama Naantali
Tukholman satama Kapellskär
Pysäytä Långnäs (Ahvenanmaa)

Finnlinesilla on kaksi kertaa päivässä reitti Turun ja Tukholman välillä Ahvenanmaan kautta. Heidän Finnswan- ja Finnfellow-aluksensa lähtevät Kapellskäriltä Tukholmassa ja pysähtyvät Långnäsissä (Ahvenanmaa) ennen kuin jatkavat Naantaliin (Turku). Tätä reittiä ei voi varata, ellet aja autolla, moottoripyörällä tai polkupyörällä. Kapellskärin satama on melko kaukana Tukholmasta, mutta se auttaa välttämään kaiken liikenteen itse kaupungista.

Vaihtoehto 2: Viking Line - Amorella + Viking Grace

Operaattori Logo
Kesto 10-11 tuntia
Lähdöt päivässä 2
Turun satama Turun satama
Tukholman satama Stadsgården
Pysäytä Mariehamn / Långnäs (Ahvenanmaa, käyttää Långnäsia yöllä)

Viking Line tarjoaa myös kaksi kertaa päivässä matkustajalauttaliikenteen Turun ja Tukholman välillä. Se kestää vähän kauemmin kuin Finnlines-palvelu, mutta se on hieman mukavampi jalankulkijoille, koska Tukholman Stadsgårdenin satama on hyvin lähellä keskustaa. Kuljettajille tämä on päinvastaista, koska heidän on kohdattava Tukholman liikenne lähtiessään ajoneuvoilla.

Vaihtoehto 3: Tallink Silja - Galaxy + Baltic Princess

Operaattori Logo
Kesto 10-11 tuntia
Lähdöt päivässä 2
Turun satama Turun satama
Tukholman satama Värtahamnen
Pysäytä Mariehamn / Långnäs (Ahvenanmaa, käyttää Långnäsia yöllä)

Tallink-Siljan palvelu Turun ja Tukholman välillä on hyvin samanlainen kuin Viking Linen. Se kestää 10-11 tuntia, pysähtyy Ahvenanmaalla, ja sillä on kaksi lähtöä joka päivä molempiin suuntiin. Tallink Silja käyttää tähän Tukholman Värtahamnenin satamaa, mikä ei ole yhtä kätevää kuin Stadsgården, mutta se ei ole myöskään liian huono.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää