Nopein lautta Helsingistä Tallinnaan

Viimeksi Päivitetty


Käytännöllisin tapa Helsinki-Suomen ja Viron Tallinnan välillä on lautalla Itämeren yli. Lentäminen on teknisesti nopeampaa (30 minuutin lento), mutta se on kalliimpaa, etkä säästä niin paljon aikaa, kun otat huomioon lentokentälle menemisen ja lentokentälle matkustamisen ajankohdan sekä turvatarkastuksen, laukkusi odottamisen jne. Lautat. ovat suosittuja tälle matkalle, koska ne ovat huomattavasti mukavampia. Nykyään sinulla on kolme vaihtoehtoa ylittää Itämeri lautalla, jotka ovat samanlaisia nopeuksia:

The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.
The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.

Vaihtoehto 1: Viking Line - M / S Viking XPRS

Kesto 2:15 - 2:30
Lähdöt päivässä 2-3
Helsingin satama Katajanokka
Tallinnan satama Uudelleenasennus D

Viking Line XPRS -lautta tekee matkan Helsingistä Tallinnaan 2 tunnista 15 minuutista kahteen tuntiin 30 minuutissa aikataulusta riippuen. Se ei ole ehdottomasti nopein lautta Helsingin ja Tallinnan välillä, mutta Katajanokan terminaali on melko lähellä Helsingin keskustaa, mikä tekee siitä miellyttävämmän kuin Länsisatama (Jätkäsaaressa). Katajanokan terminaali on raitiovaunupysäkin vieressä, ja se on silti 15-20 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

Vaihtoehto 2: Eckerö Line - M / S Finlandia

Kesto 2:15
Lähdöt päivässä 2-3
Helsingin satama Länsisataman terminaali 2
Tallinnan satama Uudelleenasennus D

Eckerö Linen M / S Finlandia tekee matkan Helsingin ja Tallinnan välillä 2 tunnissa ja 15 minuutissa, lähdettäessä useita päiviä. Helsingistä alus lähtee Jätkäsaaren Länsisatamasta, jonne pääseminen voi viedä lisäaikaa (verrattuna Katajanokaan tai Eteläsatamaan). Löydät usein viime hetken lauttaliput Tallinnaan kohtuuhintaan Eckerö Linen kautta, joten se on yksi tavoitteistamme Helsingissä.

Vaihtoehto 3: Tallink-Silja Line - Tähti ja Megastar

Kesto 2:00
Lähdöt päivässä 2-3
Helsingin satama Länsisataman terminaali 2
Tallinnan satama Uudelleenasennus D

Star- ja Megastar-lautat Tallink-Siljasta ovat nopeimmat nykyisen liikenteen lautat Helsingin ja Tallinnan välillä. He suorittavat matkan useita kertoja päivässä Helsingin ja Tallinnan välillä vain kahdessa tunnissa.

Vaihtoehto 4: Helsinki Vuosaari - Tallinn Muuga (vain ajoneuvot)

Kesto 2:45 - 4:00
Lähdöt päivässä 5-8
Helsingin satama Vuosaari
Tallinnan satama Muuga

Tallink-Silja ja Finbo Cargo liikennöivät myös vähän tunnetulla lautalla Helsingin (Vuosaari) ja Tallinnan (Muuga) välillä. Lautta on tarkoitettu vain ajoneuvoilla matkustaville. Koska lautta lähtee satamasta, joka on jokaisen paikan keskustan ulkopuolella, se voi olla nopeampi ajoneuvolla matkustaville, etenkin kuorma-autoille.


Yleensä kaikki kolme tässä esitettyä vaihtoehtoa ovat nopeimmat lautat Helsingin ja Tallinnan välillä. Tähti- ja Megastar-voitot 15 minuutissa, mutta se on pieni etu muihin nähden. Helsingin ja Tallinnan välillä on enemmän rauhallisia lauttoja, jotka voivat kestää 3-4 tuntia, mutta etua muihin ei ole paljon (ellet tee yön yli risteilyä tai haluat suurempaa, tilavampaa lautta). Joidenkin operaattoreiden (esim. Viking Line, Tallink-Silja ja St. Peter Line) saapuessa Helsinkiin Pietarista ja Tukholmasta nämä suuret alukset tekevät nopean matkan Tallinnaan ja takaisin, ennen kuin palaavat Pietariin tai Tukholmaan.

Ennen vuotta 2018 oli mahdollista mennä Helsingistä Tallinnaan 1 tunnissa ja 40 minuutissa Viron lautalla Linda Line, joka oli monien suosima tapa, koska voit saapua juuri ennen veneen lähtöä, ja se oli vain eteläsatamassa . Tämä ei kuitenkaan ole enää mahdollista, koska Linda Lina on mennyt vatsaan vuonna 2018.

checkPro Tip 1

Jos olet matkailija, suosittelemme, ettet mene yhdelle näistä lautoista perjantai-iltaisin, koska kohtaat monia humalassa olevia suomalaisia, virolaisia ja venäläisiä, jotka palaavat kotiin työviikon jälkeen. Se voi olla hauskaa, jos harrastat karaokea.

checkPro Tip 2

Lyhyillä lauttamatkoilla, kuten Helsingistä Tallinnaan, lippusi ei todellakaan saa sinulle paikkaa aluksella. Avoimia istumapaikkoja on rajoitetusti, ja jos olet myöhässä, saatat päätyä istumaan käytävään tai portaikkoon kaksi tuntia. Kun nouset, etsi heti paikka istua ja sijoita tavarasi sinne.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää