Nopein lautta Suomen ja Ruotsin välillä

Viimeksi Päivitetty


Suomesta Ruotsiin on kolme nopeaa lauttareittiä. Nopein lauttareitti Suomesta Ruotsiin kulkee Vaasan ja Uumajan kaupunkien välillä, mutta tällä on merkitystä vain, jos et kulje Tukholman kautta. Muita vaihtoehtoja ovat reitit Turku - Ahvenanmaa - Tukholma ja Helsinki - Ahvenanmaa - Tukholma. Nopeuden suhteen suosittelemme Turku - Ahvenanmaa - Tukholma -reittiä, jolla on useita toimijoita ja purjehduksia päivittäin. Huomaa, että teknisesti lautat Ahvenanmaalta Tukholmaan ovat nopeimpia, mutta ne eivät ole tärkeitä useimmille matkailijoille, koska useimmat matkustajat eivät aloita tai lopeta matkaansa Ahvenanmaalta. Tässä artikkelissa tutkimme nopeimpia lauttoja Manner-Suomesta Manner-Ruotsiin.

Kartta lauttareiteistä Suomen ja Ruotsin välillä
Kartta lauttareiteistä Suomen ja Ruotsin välillä

Alla on yleiskatsaus Suomen ja Ruotsin välisistä nopeimmista lauttareiteistä.

Reitti Kuvaus Varaustiedot
Vaasa ↔ Uumaja Nopein reitti Suomen ja Ruotsin välillä, mutta se ei välttämättä ole kätevin. Näiden kaupunkien sijainnin vuoksi tämä reitti koskee vain Pohjois-Ruotsista ja Norjasta matkustavia. Napsauta saadaksesi varaustiedot
Turku ↔ Tukholma Turun ja Tukholman välinen lauttareitti on nopein Manner-Suomen ja Manner-Ruotsin välillä. Tätä 10-12 tuntia kestävää reittiä liikennöivät Viking Line, Tallink-Silja ja Finnlines. Kun otetaan huomioon käytettävissä olevien lauttojen määrä, tämä on kätevin ja nopein reitti useimmille Suomen ja Ruotsin välillä matkustaville. Napsauta saadaksesi varaustiedot
Helsinki ↔ Tukholma Viimeinen ja viimeinen lauttareitti Manner-Suomesta Ruotsiin ovat Helsingin ja Tukholman väliset lautat. Tämä reitti on pidempi ja kestää 17-18 tuntia, mutta se on kätevin Suomen pääkaupungista Ruotsin pääkaupunkiin matkustaville. Tätä reittiä liikennöivät Viking Line ja Tallink-Silja, yleensä yksi lähtö per päivä per operaattori. Napsauta saadaksesi varaustiedot

Nopein lautta Suomesta Ruotsiin: Vaasa - Uumaja

Nopein lauttareitti Suomesta Ruotsiin on Vaasan ja Uumajan kaupunkien välillä, liikennöi Wasalinen. Lautta ylittää Pohjanlahden vain 3,5-4 tunnissa suhteellisen mukavasti. Ei kannata, että tämä lautta on teknisesti lyhyin kestoltaan, mutta se on merkityksellinen vain Pohjois-Ruotsista ja Norjasta matkustaville. Kaikissa muissa tapauksissa on lähes aina parempi vaihtoehto matkustaa lautalla Turusta Tukholmaan tai Helsingistä Tukholmaan.

Kesto 3,5 tuntia
Purjehdukset päivässä 2+
Vaasan satama Vaasan satama
Uumajan satama Uumajan satama

Muut lauttavaihtoehdot: Turku - Ahvenanmaa - Tukholma

Ajettaessa Turun ja Tukholman välinen lauttareitti (lyhyellä pysähdyksellä Ahvenanmaalla) on nopein Manner-Suomen ja Manner-Ruotsin välillä. Tätä 10-12 tuntia kestävää reittiä liikennöivät Viking Line, Tallink-Silja ja Finnlines. Kun otetaan huomioon käytettävissä olevien lauttojen määrä, tämä on kätevin ja nopein reitti useimmille Suomen ja Ruotsin välillä matkustaville. Lisäksi tällä reitillä on vähintään kaksi yöpymistä päivässä, mikä on erittäin hyödyllistä niille, jotka haluavat säästää majoituskustannuksissa.

Kesto 10-12 tuntia
Purjehdukset päivässä 5+
Turun satama Turun satama - Viking Linen ja Tallink Siljan pääsatama Turussa - sijaitsee lähellä Turun keskustaa.

Turun satama (Naantali) - Turusta 10 km länteen sijaitseva tämä on Finnlinesin pääsatama, josta lautat kulkevat Ahvenanmaan kautta Kapellskäriin Ruotsiin.
Tukholman satama Tukholma (Stadsgården) - Keskustan satama Turusta lähteville Viking Linen laivoille.

Tukholma (Kapellskärin) - Tämä 90 km Tukholmasta pohjoiseen sijaitsee Turusta lähtevien Tallink Siljan ja Naantalista lähtevien Finnlinesin lauttojen satama.
Silja Symphony -lautta saapuu Helsinkiin, yksi tärkeimmistä Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivistä lautoista
Silja Symphony -lautta saapuu Helsinkiin, yksi tärkeimmistä Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivistä lautoista

Muu lauttavaihtoehto Suomesta Ruotsiin: Helsinki - Tukholma

Viimeinen ja viimeinen lauttareitti Manner-Suomesta Ruotsiin ovat Helsingin ja Tukholman väliset lautat. Tämä reitti on pidempi ja kestää 17-18 tuntia, mutta se on kätevin Suomen pääkaupungista Ruotsin pääkaupunkiin matkustaville. Tätä reittiä liikennöivät Viking Line ja Tallink-Silja, yleensä yksi lähtö per päivä per operaattori. Nopeudeltaan Turusta Tukholmaan kulkeva lauttareitti on nopein.

Kesto 17-18 tuntia
2+
Helsingin satama Helsinki (Katajannokka) - Kaupungin keskustan satama, jota Viking Linen käyttää lautoilla Tukholmaan ja Tallinnaan.

Helsinki (Eteläsatama, Olympia-terminaali) - Keskustan satama, jota Tallink Silja käyttää vain Tukholman lautoilla.
Tukholman satama Tukholma (Stadsgården) - Keskustan satama Viking Linen lautoilla Turkuun, Tallinnaan ja Helsinkiin.

Tukholma (Värtahamnen) - Hieman kauempana kaupungin keskustasta sijaitseva Tallink Siljan lauttojen satama Ahvenanmaalle ja Helsinkiin.

UKK

Onko mahdollista päästä Helsingistä Tukholmaan lautalla?

Kyllä, Suomen ja Ruotsin pääkaupunkien välillä kulkee kaksi lauttaa päivässä, jotka pysähtyvät lyhyesti Ahvenanmaalla. Voit myös harkita reittiä Turusta Tukholmaan, jos etsit hieman nopeampaa vaihtoehtoa.

Kuinka nopeasti päästä Suomesta Tukholmaan lautalla?

Nopein reitti, joka yhdistää Manner-Suomen Ruotsin pääkaupunkiin, kulkee Turusta Ahvenanmaan kautta. Viking Line ja Tallink Silja liikennöivät tällä reitillä useita lauttoja päivässä.

Mitkä ovat suurimmat lauttayhtiöt Suomen ja Ruotsin välillä?

Itämeren suurimmat matkustaja-alukset liikennöivät Suomen ja Ruotsin välillä. Viking Line ja Tallink Silja ovat tässä edelläkävijöitä, mutta myös Finnlinesilla on hyvä tarjonta nykyään Naantalin ja Kapellskärin välillä.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää