Tallink-Silja lautalla nopea antigeeni-Covid-testaus

Viimeksi Päivitetty


Tiesitkö, että monilla Tallink-Silja-aluksilla on mahdollista tehdä covid-pikaantigeenitesti, joka on voimassa Suomeen saapumiseen? Joulukuusta 2021 alkaen Suomeen saapumiseen on vaadittu negatiivinen antigeeni rokotusstatuksestasi huolimatta. Jos sinulla on tiukka aikataulu, antigeenitestin löytäminen Tallinnassa voi olla melko ärsyttävää1, ja on paljon kätevämpää se matkallasi Helsinkiin lautalla.

Laivatestaus on saatavilla useimmilla lautoilla Helsingistä Tallinnaan
Laivatestaus on saatavilla useimmilla lautoilla Helsingistä Tallinnaan

Kuinka saada antigeeni- tai PCR-testi Tallinnassa?

Jos aiot matkustaa lautalla Suomeen, suosittelemme 100% testaamaan lautalla. Hinta on 39 euroa (käteisellä tai kortilla), maksetaan itse lautalla tai ostetaan etukäteen. Antigeenitesti on myös mahdollista tehdä Tallinnan satamassa, mutta ei täysin suositeltavaa, koska sinun täytyy saapua aikaisemmin ja odottaa tuloksia. Jos matkustat lautalla, sinun on joka tapauksessa odotettava siellä 2-3 tuntia, eikä sinun tarvitse poiketa tieltäsi.

Äskettäisellä matkallamme Tallink-Siljan Star-lautalla saimme antigeenitestin laivaan ja dokumentoimme kokemuksiamme täällä.

 1. Mene lautan infopisteeseen, se sijaitsee yleensä pääkannella. Tallinkin Star-lautalla se sijaitsee kannella 7. Pyydä maksamaan antigeeni-covid-testi. Sinun tulee maksaa 39 euroa ja saat maksukuitin.
 2. Mene laivan väliaikaiseen laboratorioon ja anna siellä oleville työntekijöille maksukuitti. Laboratorio toimii vain tiettyinä aikoina jokaisella lauttamatkalla, joten tarkista ne.
  Perus mutta tehokas laivalaboratorio.
  Perus mutta tehokas laivalaboratorio.
 3. He antavat sinulle pienen valkoisen paperin, johon kirjoitat yhteystietosi. Voit valita, haluatko todistuksen paperiversiona tai sähköisenä. Tässä vaiheessa sinun on esitettävä voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
  Muutama ohje Tallink-Siljan laivan covid-testauslaboratorioon.
  Muutama ohje Tallink-Siljan laivan covid-testauslaboratorioon.
 4. Odota, että he soittavat sinulle ja keräävät näytteesi nenästäsi.
 5. Palaa takaisin noin 45 minuutin kuluttua saadaksesi testituloksen.

Testitulos on voimassa Suomeen saapumiseen (olettaen, että tulos on negatiivinen!). Jos sinulla on positiivinen covid-tulos, emme tiedä, mitä sinulle tapahtuu.

Nopea antigeenitestitulos Tallink-Silja-lautalta.
Nopea antigeenitestitulos Tallink-Silja-lautalta.

1: Meillä oli kauhea aika Tallinnassa tilata Covid PCR -testejä Confido-yhtiöltä, koska:

 • Suurin osa heidän laboratorioistaan oli tällä hetkellä täynnä, ja sinun piti varata tietty aika tietyssä paikassa Tallinnassa
 • Meille luvattiin tuloksia 24 tunnin sisällä, mutta ne tulivat sen jälkeen
 • Heidän tukinsa ei lähetä sinulle sähköpostia
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää