Yöpymisristeilyt Helsingin ja Tallinnan välillä

Viimeksi Päivitetty


Noin 80 km (50 mailia) Itämerestä erottaa Suomen pääkaupungin Helsingistä Viron pääkaupungista Tallinnasta. Tämän matkan voi suorittaa kahdella tavalla: lentokone ja lautta. Koska lentokentälle menoon, sisäänkirjautumiseen, kiitotielle istumiseen jne. Liittyy paljon ylimääräistä aikaa, on yleisesti hyväksyttyä, että lautta on paras tapa kuljettaa näiden kahden kaupungin välillä. Aikaisemmin tehdyssä kirjoituksessamme saat kattavan kuvan Helsingin ja Tallinnan välisistä lauttavaihtoehdoista. Tässä haluaisimme käsitellä yöpymisvaihtoehtoja Helsingin ja Tallinnan välillä.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Miksi yön yli?

Tavallinen lautta on 2-3 tuntia, joten miksi mennä hitaammin? Nämä lautat on ennen kaikkea siirrettävä uudelleen, mikä tarkoittaa niiden siirtämistä valmistautumaan seuraavaan päivään. Tämän seurauksena hinnat ovat yleensä melko alhaiset, ja tämä voi houkutella budjettitietoisia matkailijoita, jotka haluavat ylittää rajan. Jos matkustat vain Helsingin tai Tallinnan kautta, voi olla halvempaa varata yöpyminen laivalla kuin kaupungissa.

Lisäksi ne, jotka tekevät pidempiä auto- tai rahtiliikennettä Suomen ja Viron välillä, voivat käyttää yöpymisvaihtoehtoa keinona virkistää uutta ajopäivää. Matkasuunnitelmistasi riippuen yhden yön lautta voi olla juuri sitä mitä tarvitset.

Vaihtoehto 1: Tallink Silja - Star ja Tallink Silja Europa

Helsingistä Tallinnaan Silja Europa lähtee Helsingistä joka päivä klo 18.30 ja saapuu Tallinnaan 3,5 tuntia myöhemmin. Sinulla on mahdollisuus jäädä alukselle yöksi ja lähteä aamulla klo 8.00 alkaen. Silja Europa on osa Tallink Siljan 22h risteilyä, vaikka se on mahdollista varata yksisuuntaiseksi matkalle.

Tallinnasta Helsinkiin toiseen suuntaan voit varata Tallink Siljan Star-lautan joka ilta. Tähden lähtöaika Tallinnasta on yleensä 20:30 tai 22:30, ja se saapuu Helsinkiin kolme tuntia myöhemmin. Jälleen tässä on mahdollisuus pysyä aluksella yönä.

Hae matkoja täältä

Vaihtoehto 2: Viking Line - XPRS ja Rosella

Helsingistä Tallinnaan Viking Linen kautta on mahdollista varata yö aluksella. Aikataulu on hieman epätasainen, mutta yleensä voit varata yön Viking XPRS- tai Rosella-aluksilla, jotka lähtevät Helsingistä noin klo 20.30 illalla.

Hae matkoja täältä

Vaihtoehto 3: Finbo Cargo (vain ajoneuvolla)

Kun otetaan käyttöön rahtilautat Helsinki (Vuosaari) ja Tallinna (Muuga) välillä, on mahdollista varata matka yön yli Tallinnan ja Helsingin välillä Finbo Cargolla (osa Eckerö Line -yhtiötä). Tällä hetkellä yöpyminen on mahdollista lähdettäessä klo 23.30 jokaista päivää perjantaita lukuun ottamatta. Tämän lautan varaamiseksi sinun on otettava mukaan ajoneuvo (kuorma-auto, auto, moottoripyörä jne.). Huomaa, että Vuosaaren satama ja Muugan satama ovat molemmat yli 10 km päässä Helsingin ja Tallinnan keskustoista.

Finbo-palvelujen online-varaus on tulossa pian.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää