Itämeren merisatama

Luettelo Itämeren matkustajalauttasatamista

Seuraava on melko täydellinen luettelo Itämeren matkustajalauttasatamista, satamista, jotka näkevät säännöllisesti säännöllistä matkustajalauttaliikennettä.

Viimeksi Päivitetty 2022-04-17

Valitse jokainen kaupunki, kaupunki tai satama saadaksesi lisätietoja

Tanska

Tanska on yli Itämeren ja Pohjanmeren. Baltian puolella lauttaliikenne kulkee voimakkaasti Demarkin ja Saksan, Ruotsin välillä (rajoitetusti) Puolaan.


Viro

Virolla on rikas lauttateollisuus monien saartensa takia mantereella ja sen ympäristössä. Suurimmat matkustajasatamat ovat Tallinnassa, missä on paljon auto- ja matkustajaliikennettä Helsinkiin. Muita matkustajalauttoja ovat Paldiskissa, Hiidenmaalla, Saarenmaalla ja Peipus-järvellä.


Suomi

Suomella on monia matkustajalauttoja Helsingissä, Turussa, Ahvenanmaalla, Hankossa ja Vaasassa. Helsingillä ja Ahvenanmaalla on suuri määrä risteilylauttaliikennettä, ja ne sisältävät hämmentävän määrän satamia ja terminaaleja. Turussa on vain kaksi matkustajasatamaa ja Vaasa ja Hanko vain yksi.


Saksa

Itämeren pohjoisrajalla Saksalla on rikas merihistoria. On paljon matkustajalauttoja, jotka lähtevät Kielistä, Lyypekistä / Travemuneista ja muihin kohteisiin Tanskaan, Ruotsiin, Puolaan ja jopa Suomeen.


Latvia

Kokonsa vuoksi Latviaan on hyvät yhteydet Itämerellä liikennöivillä lautoilla. Latviassa on kolme päälauttasatamaa - Ventspils, Riika (pääkaupunki) ja Liepāja.


Liettua

Lithanialla on rajoitettu lauttateollisuus, ja satunnaiset lautat lähtevät Klaipedan pääsatamasta.


Norja

Vaikka ei teknisesti Itämerellä, on joitakin lauttareittejä, jotka alkavat Itämereltä ja päättyvät Norjaan, esimerkiksi Kööpenhaminasta Osloon ja Frederikshavnista Osloon. Norjalla on hyvin kehittynyt risteily- ja lauttaverkosto, vaikka harvat ylittävät kansainväliset rajat.


Puola

Puolalla on aktiivisia lauttasatamia Gdyniassa, Gdańskissa ja Świnoujściessa, ja lauttoja Saksaan, Ruotsiin ja Tanskaan.


Venäjä

Venäjällä on kaksi Itämeren satamaa säännöllisellä risteilylauttaliikenteellä. Pietari - Morskoy ja Kaliningrad. Pietarilla on säännöllinen lauttayhteys Helsinkiin ja toisinaan Tallinnaan Pietarin kanssa, samoin kuin "erikois" (kerran tai kahdesti vuodessa) purjehduksia muilta Itämeren suurilta operaattoreilta kesällä.


Ruotsi

Ruotsissa on melkoinen merenkulku, ja monilla matkustajalauttasatamilla on pisteviiva koko maassa. Tukholmassa on valtava matkustajalauttateollisuus, ja alukset lähtevät Itämeren kaikkiin suuntiin. Malmössä ja muissa eteläisen Ruotsin paikoissa on myös paljon lauttaliikennettä Saksaan, Tanskaan ja Puolaan.


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää