Helsingin lauttasatamat ja terminaalit

Viimeksi Päivitetty


Helsingissä on tällä hetkellä neljä satamaa ja kuusi terminaalia matkustajalautan saaliiksi. Tämä voi kuitenkin muuttua, kun lauttaoperaattorit tulevat ja menevät paikalta. Tällä hetkellä on:

  • Vuosaari - Hansa Terminal
  • Katajanokka
  • Eteläsatama - Olypmia-terminaali
  • Eteläsatama - Makasiinin terminaali
  • Länsisatama - terminaali 1
  • Länsisatama - terminaali 2

Oikean lauttaterminaalin tunteminen on todella tärkeää, koska ne jaetaan kaupunkiin. Käytä tätä karttaa ja alla olevaa oppaamme tietääksesi, mikä lauttaterminaali kuulut.

Map of Helsinki with ferry ports marked.
Helsingin kartta, jossa on merkitty lauttasatamat.

Hansa Terminal, Helsinki Vuosaari

Vuosaaren satama on Helsingin tärkein rahtisatama, joka sijaitsee itäisessä lähiössä. Monet suuret rahtialukset käyvät täällä satamassa. Lisäksi täällä liikennöivät matkustajalautat Finnlinesiltä (Lyypekistä / Travemünde Saksasta / sieltä), Finbo Cargo (menee Tallinnasta Muugaan / Tallinnasta) ja Tallink-Silja (myös Tallinnasta Muugaan / sieltä). Tallinnan-Muugan satamaan lähtevät lautat ovat sallittuja vain matkustajille, jotka matkustavat ajoneuvoilla.

Koska se sijaitsee Helsingin laitamilla, on parasta ottaa nämä lautat, jos matkustat ajoneuvolla, jotta vältetään kaupungin keskustan ruuhkat. Satamaan pääsee kuitenkin ilman ajoneuvoa menemällä metrolla lopulliseen pysäkkiin ja siirtymällä sitten lyhyelle bussille.

Lisätietoja täältä

Katajanokan terminaali, Helsinki Katajanokka

Katajanokan terminaali sijaitsee noin 2 km päässä Helsingin keskustasta. Se sijaitsee lähinnä keskustassa, hieman vanhojen markkinoiden ja Allas Sea Poolin ulkopuolella Katajanokan saarella. Viking Line on tällä hetkellä ainoa kaupallinen operaattori, joka lähtee Tallinnasta ja Tukholmaan. Katajanokan terminaalille pääsee helposti kävellen 20 minuutin päässä päärautatieasemalta tai raitiovaunulla (täällä ei ole busseja). Varo, että raitiovaunu voi täyttää melko voimakkaasti ennen lähtöä.

Lisätietoja täältä
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.

Olympia Terminal, Helsingin eteläsatama

Olympia Terminal on myös hyvin lähellä Helsingin keskustaa. Kun Katajanokka ulottuu vanhojen markkinoiden itään, South Harbour menee etelään vanhoista markkinoista. Olympia Terminalista, joka on ainoa säännöllistä matkustajaliikennettä harjoittava lautta, on Tallink-Siljan päivittäinen lähtö Tukholmaan. Olympian terminaaliin pääsee raitiovaunulla tai kävellen 20 minuutissa päärautatieasemalta.

Lisätietoja täältä

Makasiinin terminaali, Helsingin eteläsatama

Makasiini on kaupungin keskustaa lähinnä oleva lauttaterminaali, joka sijaitsee eteläsatamassa, vanhan torin ja Olympia-terminaalin välissä. Tällä hetkellä ainoa täällä liikennöivä lautta on St. Peter Line, joka lähtee melko usein Pietariin sekä harvoin Tallinnaan ja Tukholmaan.

Lisätietoja täältä

Terminaali 1, Helsingin länsisatama

Helsingin Länsisatama on Jätkäsaaren alueen päässä, jonne on rakennettu kaksi uutta lauttaterminaalia. Terminaali 1 on lähinnä keskustaa, ja se palvelee tällä hetkellä Tallink-Silja-lauttoja Tallinnaan. Se pääsee raitiovaunulla tai ~ 40 minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta.

Lisätietoja täältä
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.

Terminaali 2, Helsingin länsisatama

Länsisataman terminaali 2 sijaitsee terminaalin 1 vieressä. Se on vaikuttava uusi matkustajalauttaterminaali, joka palvelee lauttoja Tallink-Siljasta ja Eckerö Linjalta. Se pääsee samasta raitiovaunusta kuin terminaali 1, vain yhden ylimääräisen (ja viimeisen) pysäkin tai kävellen noin 45 minuutin päässä päärautatieasemalta.

Lisätietoja täältä
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää