Nopein lautta Tukholmasta Helsinkiin

Viimeksi Päivitetty


Suomen ja Ruotsin pääkaupungit ovat hyvin yhteydessä matkustajalauttaliikenteeseen. Tukholman ja Helsingin välinen etäisyys on noin 250 mailia tai 400 km, mikä tekee siitä mukavan yön yli matkan. On hyvin yleistä vierailla Helsingissä Tukholmassa viikonloppuna. Esimerkiksi lähtö Tukholmasta perjantai-iltana, saapuminen Helsinkiin lauantaiaamuna ja sitten lähtö lauantai-iltana Helsingistä ja takaisin Tukholmaan sunnuntaiaamuna. Samantyyppinen matka on yleinen Helsingistä Tukholmaan. Jos asut Tukholmassa tai Helsingissä, tämä matka on edullinen tapa paeta viikonloppuna.

Tukholma ja Helsinki ovat vain noin 400 km: n (250 mailin) päässä toisistaan.
Tukholma ja Helsinki ovat vain noin 400 km: n (250 mailin) päässä toisistaan.

Suomeen ja Ruotsiin on hyvät lauttayhteydet. Monet suomalaiset ja ruotsalaiset nauttivat lautoista etenkin mahdollisuuden tehdä ostoksia verottomalla / verovapaalla laivalla. Tiettyjen tuotteiden hinnat voivat olla erityisen hyvät verrattuna maahan. Tästä syystä Tukholmasta liikennöivät monet "miniristeilyt", jotka purjehtivat päivän ajan Tukholman saariston ympäri ennen paluuta Tukholmaan.

Kuinka kauan lautta Tukholmasta Helsinkiin on?

Lautta ylittää Tukholman ja Helsingin välillä 16–17 tuntia

Kuinka monta lautaa kulkee Tukholman ja Helsingin välillä?

Tukholman ja Helsingin välillä liikennöi kaksi säännöllistä matkustajalautta. Koska etäisyys on suhteellisen pitkä, laivat suuret ja kilpailu alhainen, ei juurikaan lauttoja kulje suoraan Tukholman ja Helsingin välillä (kuten esim. Helsingin ja Tallinnan tai Pohjois-Saksan ja Tanskan välillä). Näitä laivoja on vaikea kutsua enää lautoiksi, sillä ne kaikki mahtuvat 2-3 000 hengelle ja sisältävät laajan valikoiman hyttejä ja viihdettä kuten saunoja, tanssikerhoja ja live-esityksiä. Ne ovat lähempänä risteilyaluksia kuin lauttoja.

Vaihtoehto 1: Tallink-Silja M / S Silja Symphony + Serenade

Operaattori Logo
Kesto 15:45 todellinen (+ 1t aikavyöhyke)
Lähdöt päivässä 1
Tukholman satama Värtahamnen
Helsingin satama South Harbour Olympian terminaali
Pysäytä Maarianhamina

Tallink-Silja liikennöi ympäri vuoden kerran päivässä lautalla Tukholman ja Helsingin välillä, pysähtyen hetkeksi Ahvenanmaalle. Heillä on kaksi samanlaista alusta, M / S Silja Symphony ja M / S Silja Serenade, jotka kuuluvat Itämeren suurimpiin. Reitti kestää 15 tuntia 45 minuuttia.

Vaihtoehto 2: Viking Line

Operaattori Logo
Kesto 15:40 todellinen (+ 1t aikavyöhyke)
Lähdöt päivässä 1
Tukholman satama Stadsgården
Helsingin satama Katajanokka
Pysäytä Maarianhamina

Viking Linen palvelu on pohjimmiltaan sama kuin Tallink-Siljalla. Lähdettäessä joka ilta klo 16.30, he pysähtyvät lyhyesti Maarianhaminaan, ennen kuin jatkavat Helsinkiin ja saapuvat seuraavana aamuna klo 10.10. Kokonaismatka-aika on 15 tuntia 40 minuuttia, mikä tekee siitä nopeimman nykyisen risteyksen Tukholman ja Helsingin välillä. Tämän reitin alukset ovat yhtä suuria ja hyvin varusteltuja mukavaan iltaan.

Todellinen nopein lautta

Mutta odota! Lauttalla on nopeampi tapa! Jos matkustat lautalla Tukholmasta Turkuun (Helsingin länsipuolelle), lauttaosuus on vain 11 tuntia pysähdyksillä Ahvenanmaalla tai 8,5 tuntia (vain henkilöautolla matkustaville) Finnlinesin kanssa. Sitten voit ajaa tai ottaa 2 tunnin junalla tai bussilla Helsinkiin!
Bussit ja junat Turusta lähtevät tunnin välein (5-10 min ajomatka Turun keskustaan, sinne maksaa taksilla noin 5 euroa). Kokonaisuudessaan matka kestää vain 11-14 tuntia ja usein nämä lauttaliput ovat halvempia kuin suoraan Tukholmasta Helsinkiin.

Lautat Tukholmasta Turkuun

+

Junat Turusta Helsinkiin
Bussit Turusta Helsinkiin

Muut lautat Ruotsin ja Suomen välillä

Monet lautat lähtevät useista satamista Tukholmassa ja sen ympäristössä Ahvenanmaalle, ja jotkut jatkavat edelleen Turkuun / Naantaliin. Uumajasta, lähes 600 km Tukholman pohjoispuolelta, on myös lautta Vaasaan.

Yhteenveto

Toisin kuin jotkut muut reitit (esim. Helsinki-Tallinna), lauttaoperaattoreiden välillä ei ole valtavia eroja Tukholman ja Helsingin välillä. Viking Linen ja Tallin Siljan kanssa vietät noin 15 tuntia aluksella, kun taas St. Peter Linen kanssa sinulla on ylimääräinen tunti. Nämä matkat tehdään aina yhdessä yössä, ja pienet erot operaattoreiden välillä eivät ole kovin ilmeisiä.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää