Lautat ja risteilyt Tanskan ja Ruotsin välillä

Tanskan ja Ruotsin satamien välillä liikennöi tällä hetkellä neljä säännöllistä lauttaa. Juutinrauman sillan ansiosta Tanskan ja Ruotsin välillä on yleensä vähemmän lauttaliikennettä muihin Itämeren maihin verrattuna. Jos ajat Pohjois-Tanskasta tai sieltä pois, Frederikshavnin ja Göteborgin välinen lautta voi säästää paljon aikaa. Suosituin reitti on Helsingørin (Tanska) ja Helsingborgin (Ruotsi) välillä, joka on lyhyt 20 minuutin ylitys 5 km:n (3 mailin) salmen yli. Muut reitit kulkevat Frederikshavnin ja Göteborgin, Grenaan ja Halmstadin sekä Bornholmin ja Ystadin välillä. Suosittuja lauttayhtiöitä ovat Stena Line, Bornholmslinjen ja Øresundslinjen.

Kartta, joka näyttää nykyiset lautat Tanskan ja Ruotsin välillä
Kartta, joka näyttää nykyiset lautat Tanskan ja Ruotsin välillä

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 4 - Katso alla
Tärkeimmät lauttaoperaattorit 3 - Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen (Katso alempaa)
Ylitykset päivässä 10+

Lauttareitit

Reitti Merkintä Varaustiedot
Grenaa - Halmstad Suosittu kohde Stena Linen lautoilla, jossa matkustamiseen yleensä tarvitaan ajoneuvo. Lautta lähtee yleensä kaksi vuorokaudessa kumpaankin suuntaan, ja matka kestää neljästä viiteen tuntia.
Frederikshavn - Göteborg Nopea (3 tuntia 30 minuuttia) lauttareitti kahden maan välillä Stena Linelta, joka vaatii myös ajoneuvon (jalkamatkustajia ei sallita). Lautta kulkee yleensä vähintään kolme päivässä kumpaankin suuntaan, enemmänkin on mahdollista kesäkuukausina.
Bornholm - Ystad Bornholmslinjen kuljettaa Bornholmin ja Ystadin välillä 1 tunnissa 20 minuutissa. Lauttalähtöjä päivässä on yleensä neljä, aamusta iltaan.
Helsingør - Helsingborg Paikallinen ympärivuorokautinen kuljetus Tanskan ja Ruotsin samannimisen kaupunkien välillä vain 20 minuutissa. Lippuja on paljon. Sisältää myös rahtikuljetukset. Operaattorina toimii Øresundslinjen, joka kuuluu samaan yhtiöön kuin Bornholmslinjen.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Tanskan ja Ruotsin välillä liikennöivät lauttayhtiöt erittäin kooltaan ja laajuudeltaan. Stena Line on suurin operaattori, jolla on eniten reittejä ja suurimmat laivat. Bornholmslinjen on pienempi operaattori, jolla on yksi reitti Bornholmin ja Ystadin välillä. Øresundslinjen liikennöi lyhyttä 20 minuutin matkaa Helsingørin ja Helsingborgin välillä.

UKK

Kuinka monta lauttaa on välillä Tanska ja Ruotsi?

Tanskan ja Ruotsin välillä liikennöi tällä hetkellä neljä säännöllistä lauttaa, joista suosituin reitti on Helsingørin ja Helsingborgin välillä.

Mitkä ovat lauttareitit Tanskan ja Ruotsin välillä?

Tanskan ja Ruotsin väliset lauttareitit kulkevat Helsingørin ja Helsingborgin, Frederikshavnin ja Göteborgin, Grenaan ja Halmstadin sekä Bornholmin ja Ystadin välillä.

Mitkä ovat lauttayhtiöt Tanskan ja Ruotsin välillä?

Tanskan ja Ruotsin välillä liikennöivät tällä hetkellä Stena Line, Bornholmslinjen ja Øresundslinjen.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää