Lautat ja risteilyt Ruotsin ja Puolan välillä

Puolasta Ruotsiin liikennöi useita matkustaja- ja rahtilauttoja. Ylitys Puolan ja Ruotsin välillä lautalla on paljon nopeampaa kuin maanteitse Tanskan kautta. Puolan tärkeitä lauttasatamia ovat Gdansk, Gdynia ja Świnoujście. Ruotsissa lautat kulkevat Puolaan Trelleborgin, Ystadin, Karlskronan, Nynäshamnin (Tukholma) ja Malmön satamista. Muista, että jotkut Puolan ja Ruotsin väliset lautat ovat vain ajoneuvoilla matkustaville matkustajille.

Ruotsista on hyvät lauttayhteydet Puolaan, ja reitit yhdistävät suuria Ruotsin ja Puolan satamia.
Ruotsista on hyvät lauttayhteydet Puolaan, ja reitit yhdistävät suuria Ruotsin ja Puolan satamia.

Faktat + luvut

Aktiiviset lauttareitit 4+ (katso alta)
Tärkeimmät lauttaoperaattorit 5 - Polferries, Unity Line, TT-Line, Stena Line, Finnlines (Katso alempaa)
Ylitykset päivässä 16+

Lauttareitit

Reitti Merkintä
Ystadista Świnoujścieen Liikennöivät Unity Line ja Polferries, useita lähtöjä kumpaankin suuntaan joka päivä. Varteenotettava vaihtoehto päästä Saksaan Ruotsista, sillä Świnoujście sijaitsee Saksan rajalla.
Malmöstä Świnoujścieen Uusi lauttareitti vuodesta 2024 alkaen, Finnlinesin liikennöimä lauttavuoro 1-2 päivässä kumpaankin suuntaan.
Nynäshamn (Tukholma) Gdańskiin Polferriesin operoima reitti on ainoa Puolan Tukholman alueelle yhdistävä reitti. Nynäshamn on vain 50 kilometriä Tukholmasta etelään.
Trelleborgista Świnoujścieen TT-Line yhdistää Trelleborgin Świnoujścieen useilla lähdöillä joka päivä. Kokonaismatka-aika on 6-7 tuntia.
Karlskronasta Gdyniaan Stena Line yhdistää Karlskronan Gdyniaan ja Puolan suurempaan Tricity-alueeseen. Päivittäin tarjotaan 2-3 lähtöä ja yleensä tarjotaan myös yöpyminen.

Lauttaliikenteen harjoittajat

Puolan ja Ruotsin välillä on vähintään viisi lauttayhtiötä. Ruotsin ja Puolan välillä liikennöivät tällä hetkellä Unity Line, Polferries, TT-Line, Stena Line ja Finnlines. Puolan lauttayhtiöillä (Unity Line ja Polferries) on vahva asema markkinoilla, mutta muitakin on saatavilla. Mitä tulee olosuhteisiin laivalla, löydät laajan valikoiman reitistä ja tarjotusta laivasta riippuen. Ruotsin ja Manner-Euroopan välillä on paljon rahtiliikennettä, joten näet vahvan huomion kuorma-autonkuljettajissa ja rahtiasiakkaissa.


Muut Itämeren lauttareitit


Lauttalippujen etsiminen

Tällä sivulla mainitut reitit voi varata suoraan FerryScanilla! Autamme sinua kaikissa varausprosessin vaiheissa.

Etsi matkoja täältä
Ferry Scanin logo
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää